Historie

 

100 jaar vakmanschap!

Het familiebedrijf Schellens bestaat in 2014 100 jaar. In het begin van de vorige eeuw startte Janus Schellens als kachel-, hoefsmid en koperslager; inmiddels nagenoeg uitgestorven beroepen. Toen in 1927 in Reusel voor het eerst elektriciteit beschikbaar was, breidde Janus zijn activiteiten uit. Samen met zijn inmiddels toegetreden zoon Jan werden nieuwe ontwikkelingen op de voet gevolgd. Met de komst van de waterleiding in de jaren vijftig verlegde Jan de aandacht naar dit vakgebied. Toen in de jaren zeventig aardgas beschikbaar kwam, werd deze verandering direct toegepast binnen het bedrijf
door de omslag van lokale naar centrale verwarming.

Vervolgens maakte het bedrijf in de jaren tachtig een verbredingsslag door. De zoons Harry en Gerrit Schellens kwamen in het bedrijf en brachten hun eigen expertise mee, zodat een totaalpakket aan gebouwinstallaties werd aangeboden, zowel
op het gebied van installatietechniek als van onderhoud. In deze jaren is het bedrijf verder uitgebouwd tot een betrouwbare partner die voorop loopt in de ontwikkelingen.

De kracht van een familiebedrijf is een goede opvolging. Broers Bas en Teun Schellens, zoons van Harry Schellens, droegen de onderneming van kleins af aan een warm hart toe en in 2000 traden zij tot het bedrijf toe. Inmiddels is de dienstverlening van Schellens opgedeeld in 2 bv´s: Schellens Installatiebedrijf en Schellens Technisch Beheer.  Naast aanleg en onderhoud van installaties richt het bedrijf zich ook op advies en ontwerp. 
Hierbij wordt altijd gezocht naar de optimale combinatie van duurzame innovaties welke samen gaan met comfort en energiebesparing.

Sinds 2013 is ook de dochter van Harry en zus van Teun en Bas, Noor Schellens, toegetreden tot het familiebedrijf. Noor heeft een achtergrond in de financiële dienstverlening en zag met de toenemende vraag naar dienst- en ontzorgconcepten, dat zij hierin meerwaarde voor het familiebedrijf kon bieden.
We zijn allen bijzonder trots dan we in 2014 tijdens de viering van het 100-jarig jubileum het Predicaat Hofleverancier hebben ontvangen en dat Noor de zilveren haring heeft gewonnen: een prijs voor een jonge, dynamische ondernemer.

Tijden zijn veranderd, maar wat onveranderd is gebleven, is de innovatiekracht en energie waarmee dit bedrijf haar klanten bedient en blijft investeren in een duurzame relatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Copyright © 2012 Schellens B.V. - Alle rechten voorbehouden